Prawdziwym barmanem nigdy nie byłam i nie będę, ale to nie
znaczy, że nie mogę robić drinków. Świat alkoholi od dawna mnie interesował.
Ciekawiły mnie nowe smaki, kolorowe kompozycje, wymyśle szkło. Oprócz tych
dobrze znanych drinków staram się tworzyć coś nowego. Zaczęło się niewinnie od
imprezy, na której chciałam zaskoczyć swoich znajomych i tak trwa to do dziś, a
moja szafka z alkoholami coraz bardziej się zapełnia. Robienie drinków stało
się moją pasją, a żaden prezent alkoholowy nigdy się u mnie nie zmarnuje.
Drink egzotyczny arbuz to idealny napój alkoholowy na gorące
dni. Smak kokosu i arbuza tak dobrze ze sobą współgrają, że mogłabym go pić
codziennie. Idealne połączenie dla osób, które nie lubią mocnych drinków i nie
mają wprawy w robieniu wymyślnych kompozycji.
A Wam jak smakuje?
Składniki:
·
200 g świeżego arbuza
·
60 ml rumu białego
·
60 ml malibu
·
kostki lodu
Wykonanie:
Do wysokiego naczynia wrzuć pokrojony arbuz bez pestek, a
następnie zblenduj na gładką masę. W shakerze wymieszaj rum i malibu. Do wysokiej
szklanki wlej sok z arbuza oraz alkohole. Całość dopełnij kostkami lodu. Do
dekoracji wykorzystaj kawałek arbuza lub pomarańczy.
Wskazówki:
·
Jeśli nie masz rumu, możesz wykorzystać wódkę.
·
Do drinku można dodać sok ananasowy.
·
Zamiast shakera można alkohole wymieszać w
zwykłej szklance za pomocą łyżeczki.