poniedziałek, 31 lipca 2017

KOKTAJL MALINOWO-JAGODOWY


Okres wakacyjny kojarzy mi się głównie ze świeżymi owocami i warzywami, a jak mają być owoce to musi też być koktajl. Ja swój koktajl robię z kefiru z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz niewielką ilością cukru. Dodatkowo do szklanki wrzucam świeże owoce. Koktajl to idealny pomysł na wakacyjny deser, pożywne drugie śniadanie, czy jako napój na przyjęcie.



Składniki:
·        300-500 g malin
·        garść jagód
·        300 g kefiru
·        180 g jogurtu naturalnego
·        2 łyżki cukru trzcinowego

Sposób wykonania:
Owoce opłucz i wrzuć do wysokiego naczynia. Zalej kefirem,  jogurtem naturalnym, dodaj cukier (według uznania), a następnie zmiksuj blenderem. Koktajl jest gotowy do spożycia od razu po zrobieniu. Na wierzch szklanki można położyć świeże owoce.




Copyright © Kobiece podejście , Blogger